Lütfen Bekleyiniz ..

2020 güneş gözlüğü trendleri

2020 Güneş Gözlüğü Trendleri

Güneş gözlüklerini hepimiz seviyoruz. Hatta öylesine tamamlayıcı bir aksesuarımız oldu ki, neredeyse onsuz hiçbir kombin tamamlanmış sayılmıyor. Her yıl farklı tasarımların öne çıktığı güneş gözlüğü koleksiyonları, trend tutkunları için çoktan hazırlandı bile… Hem erkeklerde hem de kadınlarda öne çıkan üç trendi neredeyse kullanmayan kalmayacak. Bu yılın trendlerinden beğendiğiniz güneş gözlükleri ile tarzınızı tamamlamaya hazır olun! Peki, hangileri mi bu tasarımlar? Köşeli, çift köprülü ve yuvarlak güneş gözlüğü modelleri diğerlerini açık ara sollayıp trendlerin önüne geçecek gibi duruyor, bilginiz olsun.

KÖŞELİ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Keskin hatlara sahip köşeli güneş gözlüğü, özellikle nostalji sevenler tarafından sıkça tercih ediliyor. Kimi markalarda bu stilde unisex modeller mevcut. Bu sayede hem kadın hem de erkekler tarzını tamamlamak için daha fazla güneş gözlüğü seçeneğine sahip oluyor. Hemen hatırlatalım, yüzü köşeli hatlara sahip kişilerin daha ince çerçeveli tasarımları seçmesinde fayda var çünkü köşeli yüz hattı zaten ifadeyi bir parça sertleştirebilir. Kalın çerçeve ile bu etkiyi artırmayın. İnce tel çerçeveler köşeli yüz hatlarına sahip olanlar için süper bir seçenek olacaktır.

ÇİFT KÖPRÜLÜ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Geçen sezon hayatımıza hızlı bir giriş yapan çift köprülü güneş gözlükleri hem kadın hem de erkek tasarımlarında bu yıl da öne çıkan modellerden… İster tel çerçeve ister asetat çerçeve hiç fark etmez, çift köprülü olanlara gardırobunuzda yer açmanızda fayda var. Renkli camlı olanlar daha sportif bir stili benimseyenler için çifte şans sunuyor.

YUVARLAK GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Yuvarlak güneş gözlüklerini, genellikle her sezonun trendleri arasında görebilirsiniz. Bu yıl da durum değişmedi. Her sezon her kıyafetle mükemmel uyum sağlayan bu model, yine ilkbahar-yaz sezonunda hem erkeklerin hem de kadınların tarzını tamamlamak için vazgeçilmezler listesinde olacak. Özellikle renkli camlara sahip olanlar, stilinize canlılık katacak.

1-Spor şık görünüme şeffaf dokunuş

Kemik çerçeveli güneş gözlükleri yeni çıkmadı, uzun yıllardır modanın sevdiği parçaların başında geliyor. Üstelik spor giyimde de fazlasıyla kullanılıyor. Jean ve pantolonlarla özellikle şeffaf kemik güneş gözlüğü seçerseniz dinamik bir hava yakalayabilirsiniz. Saç ve ten renginiz renk seçiminde önemli olurken, açık tonlardaki güneş gözlükleri bir adım önde tercih ediliyor.

2-Hafızalara kazınan feminen kombinler

İri kemik çerçeveli güneş gözlüğü ile feminen bir stil ve hafızalara kazınan bir silüet desek gözlerinizi kapayınca nasıl bir görünüm canlanır hafızanızda? Bingo… Audrey Hepburn’ün “Tiffany’de Kahvaltı” filminden bir kare, 60’larda Jackie Kennedy Onassis’in iri kemik çerçeveli güneş gözlüklü şık bir fotoğrafı ya da Brigitte Bardot’nun enfes bir film karesi… İşte yıllardır hafızalara kazınan karelerin sırlarından biri de bu kemik çerçeveli güneş gözlükleri… Aynı stili günümüze uyarlamaya ne dersiniz?

3-Gizemli görünümün ardındaki çekik gözler

Retro güneş gözlüklerin en sevileni hiç şüphesiz çekik formlu tasarımlar olsa gerek. Kadınların gönlünü dün de fethediyordu, bugün de etmeye devam ediyor… İster tek renk ister renkli ya da desenli… Seçim sizin ama gizemli bir görünüm ve stilinize çekicilik katmak istiyorsanız çekik güneş gözlüklerinden mutlaka yararlanmalısınız.

4-Cool görünmenin en kestirme yolu

Yuvarlak çerçeve tasarımına sahip güneş gözlükleri cool görünmek isteyenlerin çok seveceği bir forma sahip. Özellikle de kemik çerçeveli olanları… Üstelik hem klasik hem de spor kıyafetlerle mükemmel uyum sağlıyor. Siz sadece rengine karar verin. Üstelik her mevsim birbirinden güzel kombinleri yaratmanıza olanak sağlıyor.

 

SAÇ MODELLERİNE UYUMLU GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ

Güneş gözlüğü seçerken trendler elbette önemli ancak ilk referans noktası yüz şekli ve saç stili olmalı. Bunu önemsemediğinizde ve yanlış bir tasarım seçtiğinizde güzelliğinizi gölgeleyebilirsiniz.

DÜMDÜZ SAÇLAR

Hani dilimize pelesenk olmuş bir deyim vardır, dümdüz ütülü gibi duran saçlar için kullanılır “pırasa gibi”… Evet tam da bu saç için seçmeniz gereken güneş gözlüğü türü mümkün olduğunca spor olmalı. Çünkü abartıdan uzak olan stilinizi farklı bir tasarımla değil ancak onun kadar minimalist bir form ile vurgulayabilirsiniz. Yani bu noktada ne saçlarınız ne de güneş gözlüğünüz birbirinin önüne geçmemeli. Elbette farklı tasarımları da kullanabilirsiniz ancak saçlarınıza en iyi uyum sağlayacak olan model spor olanlardır. Dönem etkisi yakalamak isterseniz size uyacak en iyi model 70’lerin çiçek çocuklarının kullandığı yuvarlak tasarımlar olabilir.

DALGALI VE OMUZ HİZASINDA

Herkesin saçları dümdüz değil. Daha çok dalgalı ve kabarık saçlı kullanım yaygın. Dalgalı saçlar olduğundan daha hacimli görüneceğinden seçeceğiniz güneş gözlüğü de bir o kadar hacimli olabilir. Saç ile güneş gözlüğü birbirini eşitlemeli ki uyum sağlayabilsin. Bunun için asetat çerçeveli modeller ve renkli camlar size yardımcı olacaktır.

KIVIRCIK SAÇLAR

Şekil vermesi en zor saç olsa da söz konusu güneş gözlüğü olunca size hiç zorluk çıkartmayan uzun saç stillerinden biri…Çünkü iddialı bir saç olduğundan iddialı güneş gözlükleriyle mükemmel ikili oluştururlar. Ayrıca ince çerçeveli yuvarlak hatlılar ve spor modeller de rahatlıkla kullanılabilir.

ATKUYRUĞU SAÇLAR

Uzun ve atkuyruğu saçlar ister düz fön çekilmiş, ister kendi halinde dalgalı olsun tüm yüzü hatlarıyla ortaya koyduğundan XL asetat çerçeveli güneş gözlükleriyle pek havalı duracaktır. Renkli çerçevelerle bu etkiyi artırabileceğiniz gibi farklı çerçeveleri de deneyebilirsiniz.