Lütfen Bekleyiniz ..

Gözlük Ölçüsü Nedir ve Gözlük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Gözlük Ölçüsü Nedir ve Gözlük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Lens genişliğinden ekartman ölçüsü detayına kadar sizin için doğru olan seçeneği ararken, dikkate almanız gereken birkaç farklı nokta vardır. Bunlardan biri de ekartman ölçüsüdür. Standart ekartman ölçüleri nedir sorusu ekartman ölçüleri cam ve köprü arasındaki mesafeyi ifade eder şeklinde yanıtlanabilir. Bu değerler cam için 40 ile 60 mm’dir. Köprü aralığı ise 14-24 mm arasında olmalıdır.

Gözlük çerçevesi ekartmanları genellikle gözlük camını sağdan sola ölçerek bulunur. Gözlük ölçülerinde ilk değer olarak 50-20-150 şeklinde yer alır. Bu değerler 50 ekartman gözlük ölçüsünü belirtir ve 20 mm olan değer de iki cam arasındaki köprü ölçüsünü tanımlar.

48 ekartman gözlük ve diğer ölçüler arasından en doğru seçimi yapmanız için bilmeniz gerekenler birtakım unsurlar bulunur:

Gözlük Ölçüsü Hesaplama

Kaliteli gözlük camı, en iyi gözlük seçimi için tek başına yeterli değildir. Çünkü camın kalitesi kadar gözlük çerçevesi ve ölçüsü de önemlidir. Ayrıca herkesin farklı yüz şekline sahip olduğu düşünüldüğünde doğru ölçünün bulunması büyük önem taşır. İşte güneş gözlüğü modelleri arasından seçim yaparken ölçü hesaplama yöntemleri:

Gözlük ölçüsü; cam ölçüsü, sap uzunluğu ve burun aralığı ölçüsü olmak üzere 3 farklı ölçüden oluşur. Cam ölçüsü olarak da bilinen ekartman ölçüsü, gözlüğün cam boyutudur. Bu boyut gözlük camının soldan sağa düz olarak ölçümü ile bulunur. Bu ölçüm ile elde edilen ekartman değerleri genel olarak gözlüklerin sap içlerinde yazılı olur. Satın alma aşamasında ya da güneş gözlüğü camı değiştirme işlemlerinde ekartman ölçüsünü buradan kontrol edebilirsiniz.

Burun aralığı ölçüsü de iki lens arasındaki ölçüyü ifade eder. 3 farklı sayıyı sunan gözlük ölçülerindeki ikinci sayı bu ölçüyü gösterir.

Sap uzunluğu ise gözlüğün sapının mm olarak ifade edilmesidir. Gözlük ölçülerindeki son sayıdır.

Peki, gözlük ölçüsü nasıl hesaplanır? Gözlük ölçüsü hesaplama işlemi bir cetvel ya da kumpas ile yapılır. Bu işlemde ölçümleme milimetriktir. Bu nedenle gözlük ölçüsünün elde tahmin edilmesi yanlış ölçünün seçilmesine neden olur. Bunun yanında standart gözlük ölçüleri de bulunur. Bu standart ortalamada yetişkin gözlüklerin kasa ölçüsü 135 ile 140 mm’dir. Standart olan sap uzunluğu ise 140 ile 145 mm civarıdır. Ancak her yüz farklı bir ölçüye ve ergonomiye sahiptir. Bu nedenle gözlük ölçüsü kişi özelinde detaylı olarak değerlendirilmeli ve en doğru ölçülerde orijinal güneş gözlüğü bulunmalıdır.

En İyi Gözlük Markaları

En iyi gözlük çeşitleri arasından seçim yaparken hangi ölçüyü seçeceğinizi bilmeniz önemlidir. Böylelikle tarzınızı tamamlayacak olan güneş gözlüğünü en doğru ve en konforlu şekilde taşıyabilirsiniz. Şık ve orijinal gözlük modelleri hem standart hem de özel ölçülerde seçenekler sunar. Bu seçenekleri tercih ederken özellikle online alışverişlerde neyi tercih edeceğinizi ve gözlük lens boyutunu bilirseniz yüzünüze tam oturan ve uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilen bir güneş gözlüğüne sahip olabilirsiniz. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden markalar, gözlüğün formu kadar ölçülerinin de yüze tam uyum sağlaması gerektiğini bilir ve tasarımlarını buna uygun şekilde hazırlar. Zengin ürün seçkisini gözden geçirirken sunulan ölçülere dikkat etmeli ve sizin için en doğru olanını tercih etmeye özen göstermelisiniz. Böylece yüzünüze en iyi şekilde oturan gözlüğü kolayca bulabilirsiniz. Her yüz tipine ve ölçüsüne uygun kaliteli gözlükler Bornova Optik’te.