Lütfen Bekleyiniz ..

Optik Çerçeve Seçimi

Optik Çerçeve Seçimi

Gözlük kullanmak zorunda kalan kişiler optik gözlük seçimini iyi bilirler. Hem kaliteli olacak hem de yüze yakışacak. Bu iki faktör tam oturduğunda tabi ki fiyatı da uydun olması gerekiyor. Gözlük kullanmak için mutlaka doktorun onayı gerekiyor. Verilen gözlük reçetesi ile optik çerçeve seçiminizi de yapabilirsiniz.  Optikler çerçeve seçim konusunda her zaman size yardımcı olabilirler.  Doğru gözlük seçmek için bazı kurallarda vardır.  Önemli olan hekiminizin önerdiği numaralı gözlük camları ve yüzünüze yakışan çerçeve modelleridir. Optik çerçeve seçiminde tarzınıza ve yüz şeklinize göre seçerseniz hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Dışarıda çalışan bireylerin gözlük çerçeveleri geniş olmalıdır.  Aynı zamanda çerçevenin dar olması şakaklarda baskıya neden olur.  Bu sebepten dolayı gözlük çerçevesi tam oturmaz. Rahat kullanamayacağınız çerçeveyi seçmemenizi öneririz. 

Optik çerçeve seçimi yaparken karar verdiğiniz çerçevenin hangi maddeden yapıldığını optikçinize sorabilirsiniz.  Çünkü kullandığınız gözlüğünüzün camı kadar çerçevesinin de kaliteli olması gerekir. Çünkü uzun yıllar kullanmanız gereken gözlüğünüz çerçevesi kalitesi olduğunda sizi yarı yolda bırakabilir. Optik çerçeve seçimi yaparken alacağınız çerçevelerin garanti belgelerini ve sertifikalarını almayı unutmayın.  Çünkü piyasada kalitesiz birçok gözlük satışı yapılmaktadır. Çünkü vereceğiniz her paranın karşılığını almanız gerekir.

Optik çerçeve seçiminde odak noktası çok önemli bir rol oynamakta odak noktasının çerçeve üzerinde muhakkak alınması lazım. Aksi takdirde görüş net olmayacaktır. Prograsive ve Bifokal cam seçimlerinde ise koridor mesafesinin rahat bir görüş için en az 16 mm olması gerekmektedir. Şuan bir çok optik mağazasında odak alınması için özel fotograf çekimi ile odak noktasını tesbit eden makinalar kullanılmaktadır.

Yüz tipinize göre optik çerçeve seçimi ile kendinizi daha özel hissedebilirsiniz. Kendinize yakışmayan hiçbir gözlüğü kullanmayın. Kare yüz, üçgen yüz, oval yüz, uzun yüz, yuvarlak yüzlere göre özel çerçeveler bulunmaktadır. Kare yüzlüler oval ve yuvarlak çerçeve seçmeli, uzun yüzlüler enine hatları kısa olan, boyuna hatları uzun olan yuvarlak ve kare çerçeveler seçilmeli, yuvarlak yüzlüler köşeli dikdörtgen ve geniş çerçeveleri tercih etmeleri gerekir. Kısacası yüze göre seçilen gözlükler kullanılırken kişiye kendini daha iyi hissettirir. Güneş gözlüğü seçerken de çerçevelerinin de yüzünüze yakışması gerekir. Camın kaliteli olması tek başına bir anlam taşımaz. Çerçeve ve gözlük camı bir bütündür. Optik çerçeve seçimi ile kullanacağınız gözlüğün uzun yıllar kullanılmasını da desteklersiniz.